5 artikelen die jij niet mag missen!

Leestijd: ongeveer 3 minuten

Er wordt heel veel geschreven over de innovaties in onze branche. Van robots die werk over komen nemen tot Big Data die helpt bij het bepalen van de beste kandidaat. Wij hebben een selectie gemaakt om je in één keer bij te praten, mocht je het gemist hebben. Noem het een Top 5 van onderwerpen die in meer of mindere mate ons professionele landschap gaan veranderen.

1. De Candidate Journey

Als Marketeer bij Yellow Yard ben ik dagelijks bezig met de Customer Journey van jou en jouw collega’s. Maar ook voor de recruiter geldt dat hij of zij in de huidige markt meer en meer moet gaan denken als een Marketeer: waar bereik ik de ideale kandidaat en hoe krijg ik hem of haar van “bewust” naar “loyaal”. Oftewel, zorg voor een goede Candidate Journey en leer sturen op basis van data. Sander Hoogendoorn van MrWork legt in dit artikel van Werf& uit wat de innovatieve recruiter direct moet doen om zijn kandidaten beter te bereiken.

MrWork: ‘Werven is helemaal niet lastig. Als je maar de kandidaat centraal stelt’

2. Big Data

Je hebt het niet kunnen missen: Big Data verandert de wereld. Al die data die wij als mensheid genereren, levert bijzondere inzichten op.  Als je dat aan elkaar weet te koppelen, tenminste. Maar wat betekent dit praktisch voor jou als recruiter? Hoe ga jij die informatie ontsluiten? En inzetten om een betere match te maken tussen je kandidaat en je klant?
Recruitment Tech loopt door de mogelijkheden heen in het onderstaande artikel.

Kennis is macht, Big Data voor recruitment ook?

3. Kunstmatige Intelligentie

Maak je je al zorgen over je baan? Als je de media mag geloven, komt complexe Kunstmatige Intelligentie jou overbodig maken. Klinkklare onzin natuurlijk! Het selecteren van een topkandidaat blijft mensenwerk. Maar een intelligente collega die 24 uur per dag een deel van jouw werk uit handen kan nemen, biedt ook zeker kansen.
Future of Work schetst in het onderstaande artikel duidelijk de randvoorwaarden voor een succesvolle integratie van Kunstmatige Intelligentie op de werkvloer.

Four Ways to Get Your Workforce Ready for AI

4. Video

Als marketeer weet ik dat video tot 5 keer beter converteert dan foto’s of tekst. Dat is ook logisch: mensen zijn gericht op beweging, herkennen bewegend beeld als vermaak en nemen op deze wijze gemakkelijk informatie op. Waarom krijg je dan nog steeds papieren CV’s? Als er één manier is voor een kandidaat om zich te presenteren, is het in een video-CV!
Lucy Brown deed onderzoek naar de toepasbaarheid van dit medium binnen de recruiting; Human Resources Today interviewde haar. Over de zin en onzin van video binnen het recruitment proces.

5. Internet of Things

Grote kans dat jouw thermostaat al met je telefoon praat. Of jouw Google Home de lampen van Philips aanzet als je thuiskomt. Internet of Things wordt steeds meer onderdeel van ons leven. En dat brengt veel voordelen met zich mee. Ook voor jou in je rol als recruiter.
Welke voordelen dat zijn lees je in het artikel van Recruitment Process Outsourcing Association.

De hele maand september draait om innovatie bij Yellow Yard. Bezoek daarom regelmatig onze website voor meer artikelen of volg ons op Linkedin.

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

    Recent Posts