Dé ideale marketingmix voor jouw recruitment!

Leestijd: ongeveer 3 minuten

Waar plaats jij je vacatures? En welk kanaal presteert het beste voor welke functie? Welk inzicht heb jij in het rendement van je investering? Hoe ziet de ideale campagne eruit?
Als je hier geen antwoord op hebt, lees dan vooral even verder!

Yellow Yard is namelijk een nieuwe samenwerking aangegaan, waarmee jij direct betere resultaten gaat boeken. Tijdens onderzoek onder onze klanten kwam naar voren dat meer en meer van onze gebruikers data-gedreven besluiten willen nemen. Dat geldt ook voor de verspreiding van vacatures. Niet langer lukraak een vacature opstellen en plaatsen op een jobboard, maar bewust kiezen voor het kanaal waar de juiste kandidaat zich bevindt. Daarmee vergroot je de kans op succes en weet jij de beste kandidaat het snelst aan te trekken.

Een nieuwe samenwerking

Daarom is Yellow Yard een nieuwe samenwerking aangegaan. Wij zijn trots om te kunnen melden dat vanaf deze week ook jij gebruik kunt maken van de integratie met VONQ, expert in Smart Recruitment Marketing.

VONQ analyseert op basis van historische gegevens welke kanalen het beste ingezet kunnen worden voor jouw vacature. Aan de hand van onder andere de branche en de functie krijg je met behulp van hun slimme algoritmes direct advies. Daarnaast zie je direct de kosten van je nieuwe campagne. VONQ verzorgt alle logistiek rondom de plaatsing van de vacature op deze kanalen. En dit alles rechtstreeks vanuit Yellow Yard geregeld. Zo heb jij in een paar stappen jouw Recruitment Marketing goed voor elkaar!

VONQ en Yellow Yard: hoe gaat het in zijn werk?

Nadat alles is geconfigureerd, kan jij vanuit Yellow Yard aan de slag. Je begint met het opstellen van de vacature. Als je deze eenmaal naar tevredenheid hebt opgesteld (al dan niet met behulp van de VacatureVerbeteraar) klik je bij de vacature op de VONQ-knop boven de tabbladen.

Via een pop-up kom je bij het inlogscherm van VONQ. Eenmaal ingelogd ga je naar je campagne-overzicht. Je ziet direct je lopende campagnes met budget en resultaat. Je voegt een nieuwe campagne toe. Deze campagne stel je handmatig in of je importeert de vacature vanuit Yellow Yard. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om de beste kanalen te kiezen voor deze specifieke campagne. Als je een kanaal kiest, zie je rechts boven direct het beoogde resultaat:

  • het totaal aantal bezoekers van het kanaal
  • het aantal views dat je gemiddeld mag verwachten
  • het aantal reacties dat je gemiddeld mag verwachten
  • en de daadwerkelijke sollicitaties die het oplevert.

Als je je keuze hebt gemaakt, krijg je een overzicht van je campagne. Je klikt vervolgens door naar de ‘check-out’ en VONQ distribueert je advertentie op alle door jouw gekozen kanalen. Bij VONQ kan je ten slotte goed in de gaten houden hoe goed je campagne presteert.

De koppeling tussen Yellow Yard en VONQ zorgt ervoor dat jij op elk moment een aanvraag kunt veranderen in een data-gedreven Marketing Campagne. Jouw dienstverlening richting je klant krijgt meer diepgang en een hoger succesratio.

Wat moet je doen?

Om bij het begin te beginnen: je hebt naast je Yellow Yard-omgeving een account bij VONQ nodig. Daarnaast configureren wij in samenwerking met VONQ de integratie van jouw Yellow Yard omgeving en jouw VONQ account. Na oplevering kan je bij elke vacature rechtstreeks naar VONQ en alle vacatures importeren.

Wil jij direct aan de slag met Recruitment Marketing? Neem dan snel contact met ons op!

Interessant artikel? Deel dit blog:

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

Recent Posts