Omdenken tijdens de Corona crisis, Yellow Yard helpt je op weg!

Leestijd: ongeveer 3 minuten

Alhoewel het ‘normale’ leven even op on-hold is gezet; uiteindelijk draait de business door en merken we dat onze klanten creatief en innovatief omspringen met de Corona beperkingen.
Vanuit Yellow Yard houden we van omdenken; juist in een periode van een rustige business heb je als organisatie alle tijd om kritisch naar je wervingsstrategieën te kijken.
We hebben wat zinvolle tips en trucs voor je op een rijtje gezet, lees snel verder!

 

Geen paniek!

Een van de opvallendste veranderingen de afgelopen weken is het feit dat een boel mensen in paniek raken. Logisch te verklaren daar de Corona pandemie natuurlijk geen onschuldig griepje is maar, uiterst vervelend omdat het bijna direct de oorzaak is van het stilleggen van lopende procedures.
Terwijl, als we die paniek even wegdenken, we juist behoefte hebben aan de juiste kandidaat binnen de juiste functie op dit moment.
Enorme tekorten in zorg, onderwijs en overheid maar ook binnen de bouw en techniek zijn al geruime tijd aan de orde van de dag en deze processen door laten draaien is iets waar onze economie het tijdens én na deze crisis juist van moet hebben.

Lien Bosscher, HR specialist bij het Deventer Ziekenhuis : ‘’Eigenlijk is alleen mijn werkplek anders, het is hectisch maar, ik heb wél de kat op schoot!’’

Regel 1 daarom: Geen paniek! Laat je niet verleiden door doemdenken maar creëer mogelijkheden door creatief te zijn, vertrouwen te hebben en te delen en ‘over’ deze periode heen te kijken.

Denk out-of-the-box

‘’Wandelingen met opdrachtgevers waarbij met gepaste afstand zaken worden besproken geven direct een totaal andere vibe dan wanneer je tegenover elkaar zit aan tafel’’ Aldus Renée Timmermans van Renée Timmermans Recruiting

Branche gerichte acties waardoor je, vaak kosteloos, elkaar kunt helpen en zo je netwerk kunt verbreden zijn aan de orde van de dag.

‘’Nieuwe collegae op recruitment en minder vacatures? Hoe fijn is het dat men nu echt goed ingewerkt kan worden!’’ Sophie Poulina van GGZ Delfland ziet ondanks de drukte binnen haar organisatie ook nog de voordelen.

‘’Kandidaten die beter bereikbaar zijn en, door de paniek uit de vorige alinea, nóg gemotiveerder zijn te beginnen.’’ Zegt Dirkjan Kalkman van Ymatch

Het aanschaffen en implementeren van nieuwe software of juist je bestaande systeem opnieuw inrichten en opruimen waardoor je straks klaar in de startblokken staat.
Het zijn zomaar wat voorbeelden welke we de afgelopen 2 weken te horen hebben gekregen en waar recruiters eigenlijk heel enthousiast over raken.

 

Hoe straks verder?

Er komt een moment dat we straks het ‘’gewone’’ leven weer gaan hervatten echter; ergens hopen veel mensen op een in stand houding van bepaalde veranderingen bemerken we.
We zorgen meer voor elkaar, we zoeken het menselijke aspect meer op en contact leggen heeft, online of niet, een andere dimensie gekregen.
Natuurlijk maak je, je zorgen over de economie en de gevolgen voor jouw organisatie echter nu is het moment om te laten zien wat je waard bent.
Verander, wees flexibel en blijf door bouwen aan de toekomst want we hebben elkaar niet alleen nu keihard nodig maar ook straks als we zittend op een terras terugkijken op deze roerige tijd.

Ronald van Driel(bekend van de Recruitment Accelerator) werkt bijvoorbeeld samen met Peer Goudsmit aan mogelijkheden zoals de Academy to innovate HR, een online opleiding ”Strategisch Recruitment’ om straks nog beter voorbereid ten tonele te kunnen komen.

Ook Yellow Yard helpt graag, op verschillende manieren, mee aan het continueren en vergroten van je succes. Of je nou direct wilt investeren of pas over een paar maanden. Of je nou werkgever, HR adviseur of intercedent bent.
Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen in deze tijden waardoor je straks kunt stralen en excelleren? Bel ons en we gaan graag vrijblijvend het gesprek met je aan!

Tot slot, blijf gezond want dat is op dit moment het aller, aller belangrijkste!

Interessant artikel? Deel dit blog:

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

Recommended Posts