Yellow Yard integreert Whatsapp: persoonlijker contact met je kandidaat

Leestijd: ongeveer 2 minuten

Yellow Yard integreert Whatsapp! Vanaf nu kan jij al je kandidaten vanuit Yellow Yard berichten sturen, de nieuwste vacatures direct delen en zoveel mogelijk kandidaten direct benaderen.

Een kleine 10 miljoen Nederlanders gebruikt Whatsapp. Het platform wordt gezien als de meest effectieve manier van communiceren. Hoe vaak stuur jij per dag een ‘appje’? Het woord bestaat überhaupt pas een paar jaar, maar is niet meer uit onze dagelijkse gesprekken weg te denken. Maar is dit middel ook waardevol voor de zakelijke markt?

Mede-Groninger Jarno Duursma onderzoekt nieuwe technologieën en de invloed hiervan op onze maatschappij. Hij geeft regelmatig lezingen, onder meer over het effectief inzetten van Whatsapp als zakelijk communicatie-middel.

In het afgelopen jaar heeft zeven procent van de Nederlandse consumenten via WhatsApp contact gehad met een bedrijf. Bijna tachtig procent van hen beoordeelt dit contact als goed tot zeer goed. Voor klanten is het namelijk een laagdrempelige manier om in contact te komen met bedrijven.

De opzet en implementatie van WhatsApp is echter niet een kwestie van plug & play. Je moet van tevoren nadenken over een aantal zaken en de technische kant van WhatsApp bevat ook nog wat haken en ogen. Maar dat WhatsApp als online klantenservicekanaal bezig is met een serieuze opmars, is kraakhelder. En WhatsApp als zakelijke tool is een blijver.

Schaamteloos geleend van Jarno Duursma

Jij kent Yellow Yard natuurlijk als een innovatieve, service-gerichte partij die alles doet om het proces voor de klant te verbeteren. En dat hebben wij nu ook weer gedaan!

Vanaf vandaag 1 december kan iedereen met onze nieuwe Whatsapp-koppeling aan de slag!

Hoe werkt het? Om te beginnen werkt de koppeling via Web-Whatsapp. Deze koppel je na het opstellen van het bericht aan je telefoon. Het kan zijn dat je pop-ups in je browser moet toestaan. Dit verschijnt meestal rechts in de adresbalk van je browser.
Wanneer je vervolgens in Yellow Yard onder het tabblad ‘Kandidaten’ bij een kandidaat gaat kijken, zie je boven het profiel verschillende opties. 

Klik op de knop ‘Whatsapp’, zoals hiernaast staat aangegeven. Dit geeft een pop-upscherm, waarin je jouw bericht kunt opstellen.
Als je tevreden bent over de boodschap, klik je op verzenden. Je wordt vervolgens doorverwezen naar de web-versie van Whatsapp, die de verzending afhandelt.

Jouw bericht wordt opgenomen bij het dossier van de kandidaat, zodat je alle onderlinge communicatie overzichtelijk bij de hand hebt. En je kandidaat voelt zich meer verbonden met jouw organisatie door het laagdrempelige één-op-één contact.

Maar er is meer!

Volgende week geven we je nog een cadeau! Een klein tipje van de sluier: je gaat er ontzettend veel tijd mee besparen. Benieuwd naar je volgende cadeau? Blijf ons volgen op Linkedin en kijk regelmatig op onze website, of abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ben je nog geen klant van Yellow Yard en baal je nu dat je dit cadeau misloopt? Klik dan snel op de demo-knop en vraag een vrijblijvende live-demo aan! Dan mis je het cadeau van volgende week tenminste niet!

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

    Recent Posts
    Joost mag het weten