Joost mag het weten #5

Leestijd: ongeveer 2 minuten

“Joost mag het weten” draait om de belevenissen van onze customer support medewerker Joost. Iedere maand vertelt hij in zijn column over zijn werk, de leuke gesprekken met klanten en de uitdagingen die het werk hem biedt.

We gaan lekker! Dat is de eerste gedachte die bij me opkomt als Bouke tijdens zijn workshop dieper ingaat op de code achter het nieuwe Yellow Yard. Ik krijg deze workshop met een paar andere collega’s, omdat ik opgenomen word in het SCRUM-team. Voor degene die hierbij direct en alleen denkt aan rugby: je zit in de buurt, alleen dan met IT-ers. Een SCRUM-team is bezig met de ontwikkeling van nieuwe software. Vanuit verschillende disciplines wordt gewerkt aan een applicatie. De voortgang wordt bijgehouden op een overzichtelijk planbord met alle te ontwikkelen onderdelen uitgeschreven per regel. Het team heeft regelmatig korte overleggen waarin overlegd wordt wie wat wanneer af gaat hebben. Een hele effectieve methodiek om iedereen scherp te houden tijdens een proces dat best langdradig kan zijn.

Client Support en SCRUM

Nu vraag je je af: “Joost, wat doe jij nou bij zo’n team? Je bent helemaal geen developer!” Dat klopt ook, maar ik ben wel de schakel tussen de klant en de developer. En aangezien wij ‘Service’ en ‘Focus op proces’ als kernwaarden hanteren, is het logisch dat degene die het dichtste bij de klant staat ook een rol heeft, bijvoorbeeld om zaken te testen. Daarom hebben wij ervoor gekozen dat Client Support standaard een plekje moet krijgen in dit nieuwe SCRUM-team.

Dit betekent wel dat ik een deel van mijn werkweek hieraan besteed. Ik zal betrokken worden bij overleggen, gevraagd worden om het een en ander te testen en mijn ervaringen te delen met de collega’s. Maar hoe moet het dan met de ondersteuning van onze klanten? Gelukkig kan ik rekenen op mijn nieuwe collega Dennis. Hij is sinds oktober bij ons werkzaam, maar heeft Yellow Yard nu al voldoende in de vingers om uiteenlopende vragen te beantwoorden, problemen op te lossen of door te spelen naar de juiste collega. Dat geeft mij dan weer de ruimte om samen met het SCRUM-team te werken aan de toekomst!

Dus, ook namens Dennis: Tot tickens!

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

    Recent Posts