Nieuwe features AVG

Leestijd: ongeveer 3 minuten

Yellow Yard heeft een aantal mooie nieuwe ontwikkelingen live gezet waardoor het voor jou als gebruiker nog makkelijker wordt om toestemming te verkrijgen gegevens te verwerken en bewaren en daarmee te voldoen aan de AVG wetgeving!

Daarnaast is het mogelijk om als admin-user te bepalen welke gebruikers van Yellow Yard binnen jouw organisatie toegang krijgen tot de ”Prullenbak”.

Whatsapp

Waar het al sinds 25 mei 2018 mogelijk is om personen vanuit je database en/of CRM een auto-mail te sturen met de vraag of ze akkoord gaan met het verwerken en bewaren van hun gegevens kun je dat nu nóg makkelijker doen. Via Whatsapp!

Simpelweg selecteer je welke persoon je wilt appen via Yellow Yard, zorgen dat je Privacy Statement goed staat en via WebWhatsapp direct de link versturen naar de betreffende ontvanger welke vervolgens via zijn/haar appje door kan klikken en akkoord kan geven. Uiteraard archiveren we deze data op de manier zoals je dat van ons gewend bent!

Werkwijze

  1. Ga hiervoor naar het dossier van de kandidaat waar je de privacyverklaring naar toe wil sturen.
  2. Binnen dit dossier ga je naar het tabblad ‘Privacy’
  3. Vervolgens klik je op ‘Nieuwe privacyverklaring sturen via Whatsapp’ om het bericht gereed te maken voor het versturen.
  4. Voor je daadwerkelijk het bericht verstuurt kun je het bericht binnen Yellow Yard nog aanpassen.
  5. Met het klikken op ‘Versturen’ kun je het bericht via WhatsApp Web naar de kandidaat sturen.

Prullenbak, wie wel en wie niet?

Ook kregen we het verzoek de prullenbak functie waarmee je personen kunt anonimiseren toegankelijk te maken voor slechts een gedeelte (of allemaal of niemand) van de Yellow Yard gebruikers.

Deze mogelijkheid stelt je in staat  de AVG binnen jouw organisatie nog beter op te volgen.

Let op: Je dient deze kosteloze feature aan te vragen door de onderstaande knop te klikken en een ticket in te schieten.

Zodra wij de feature hebben aangezet voor je kunnen admin-gebruikers zelf instellen welke gebruikers er wel of geen toegang mogen hebben tot de prullenbak.

Super handig!

Interessant artikel? Deel dit blog:
Recent Posts