De 4 CV-trends waar je CV-wizard geen raad mee wist… tot nu!

Leestijd: ongeveer 3 minuten

“Joh, moet je deze zien!”,  zegt je collega lichtelijk ontzet. Je kijkt op het scherm van je collega en ziet een prachtig CV. Niet inhoudelijk, maar qua opmaak is het briljant. Kaders om verschillende tekstblokken, kleurrijke weergaves, grafieken met kwaliteiten en vaardigheden. Prachtig! En totaal niet bruikbaar.
Jij zit namelijk direct aan je Applicant Tracking Systeem te denken. Met de CV-wizard die weinig kan met de prachtige opmaak. En met enig leedvermaak zeg je tegen je collega:”Succes met overtikken!”

Kandidaten worden steeds creatiever in het vertalen van hun ervaring, opleidingen en vaardigheden naar het CV. Alles om op te vallen, nietwaar? Dat is op zichzelf alleen maar positief: kandidaten die aandacht besteden aan hun profiel weten zichzelf over het algemeen ook beter te verkopen aan jouw klant. Maar er kleeft ook één groot nadeel aan: je krijgt het CV niet snel omgezet naar jouw huisstijl. En dat betekent dat jij de klant moet laten wachten met alle gevolgen van dien.

Wij zagen dit meer en meer naar voren komen tijdens onze regelmatige gesprekken met klanten. De trends in CV’s maken het steeds ingewikkelder om ze automatisch te verwerken binnen het Applicant Tracking Systeem. En dat kost uiteindelijk tijd en geld. Dat nemen wij heel serieus en daarom stond het al snel bovenaan ons lijstje.

Een top-tovenaar

“Maar hoe los je dat dan op? Die grafieken zijn toch simpelweg niet bruikbaar!”
Sommige trends zijn te uitdagend voor de tovenaar. Maar andere trends mogen wat ons betreft geen beperking vormen voor de CV-wizard. Wij zijn in gesprek gegaan met onze klanten. Een aantal van hen kon specifiek aangeven waar zij met betrekking tot de automatische verwerking van CV’s direct behoefte aan hadden. Dit hebben wij vertaald naar een aantal doelstellingen waar onze backend developer Stefan zijn tanden in kon zetten.

Wat hebben we precies aangepakt in deze laatste update?
Aan het woord developer Stefan:”Waar onze klanten duidelijk tegenaan liepen was een probleem met encoding, wat zich in lekentaal laat vertalen als vreemde tekens die niet goed overgenomen worden. Een kandidaat heeft bijvoorbeeld bij V&D gewerkt. Dan kon je er tot voor kort donder op zeggen dat de ‘&’ niet goed overgenomen zou worden. Dat leidt dan weer tot foutmeldingen en verloren tijd.
Verder zie je tegenwoordig in CV’s ook regelmatig een stukje profiel, waarin een kandidaat beschrijft wat hem of haar kenmerkt. Dit wordt nu in onze wizard direct herkend en in Yellow Yard op de juiste plek geplaatst. De algoritmes die wij gebruiken om bepaalde teksten te herkennen en toe te wijzen zijn verder aangescherpt.
Zaken als competenties en kennis worden nu toegevoegd aan het profiel van een kandidaat door middel van een stamtabel. Tenslotte werkt het geheel nu sneller en accurater, waar ik als programmeur toch wel erg blij van word.”

Hiermee is het converteren van een kandidaat-CV naar jouw huisstijl in een mum van tijd gebeurt. Zodat jij direct door kan met zoeken naar kandidaten voor de volgende aanvraag. Na uitgebreide testen is gebleken dat de CV-wizard daadwerkelijk veel betere resultaten levert. Op basis van de tevreden geluiden van onze klanten durven wij te beweren dat wij misschien wel de beste CV-wizard van dit moment hebben. Hoe wij dat voor elkaar krijgen? Door juist zoveel mogelijk in eigen beheer te doen.

Eigen beheer

Omdat de CV-wizard volledig door onze eigen ontwikkelaars is gebouwd, is Yellow Yard in staat om snel te reageren op trends en veranderingen in de markt. Deze tactiek zorgt er ook voor dat wij gemakkelijker maatwerk kunnen leveren en een systeem kunnen ontwikkelen dat precies voldoet aan de wensen van de klant. In tegenstelling tot sommige andere partijen die voor bepaalde ontwikkel-trajecten afhankelijk zijn van derden. Goed, genoeg op de eigen borst geklopt.

Wil jij dus de beste recruitment software? Software die door een team van gedreven professionals wordt ontwikkeld, onderhouden en verbetert? Vraag dan direct een demo aan.

Interessant artikel? Deel dit blog:

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

Recent Posts
Yellow Yard Sneak peek Next! mei 2019Google for Jobs