Recruitment software: essentieel voor iedere recruiter!

Leestijd: ongeveer 9 minuten

Recruitment software helpt organisaties met het winnen van tijd en het verbeteren van recruitment processen. Vrij basale zaken waar iedereen vaak ‘ja graag’ op zegt. Echter, het inzetten van recruitment software binnen de corporate, detachering, werving & selectie of uitzendbranche kan je veel meer brengen! Vanuit Yellow Yard helpen we al deze organisaties sneller en effectiever te matchen, vacatures te publiceren, processen te volgen, te communiceren met klant en/of kandidaat en om geregistreerde uren digitaal te verwerken. Daarnaast zorgt het voor meer online zichtbaarheid en plezier in het werk. Werk je als recruiter met recruitment software, dan maak je het verschil!

Snel en makkelijk navigeren binnen dit artikel: 

Wat is recruitment software?

Een recruitmentsysteem is een software applicatie, in het geval van Yellow Yard volledig cloud-based oftewel een SaaS-oplossing. Hiermee kunnen recruiters hun wervingsproces en hun kandidatenstroom efficiënt en effectief beheren. Je kunt dan denken aan het aanleggen van een talentpool met kandidaten, het beheren en publiceren van vacatures, het verwerken van sollicitaties en het uitnodigen en afwijzen van sollicitanten. Ook het verwerken van digitaal geregistreerde en geaccordeerde uren, het gebruik van workflows, een e-mail en agenda module en het draaien van management rapportages. Het bieden van online portalen aan zowel kandidaten en klanten alsmede suppliers en bijvoorbeeld interne leden van een selectiecommissie behoren ook tot de mogelijkheden van recruitment software.

Waarom is recruitment software de oplossing voor iedere recruiter?

Recruitment software is geschikt voor iedere recruiter omdat ze simpelweg allemaal een proces hebben vanuit waar ze werken. Dit proces werd in het verleden vaak gevuld door Excel bestanden, kaartenbakken, losse papieren of e-mail inboxen. Anno 2019 is het gelukkig mogelijk om alles binnen één systeem ‘op te ruimen’. Zo’n proces, of het nou uitgebreid of heel summier is, verdient aandacht en kan door het gebruiken van de juiste recruitment software worden gestroomlijnd. Je bewaakt de verschillende processtappen en je krijgt notificaties van zaken die voor jou belangrijk zijn.

Je kunt doelgerichte acties uitvoeren naar meerdere personen tegelijkertijd via de moderne communicatie kanalen zoals mail en WhatsApp. Je leert door beschikbare tooling zoals de Vacatureverbeteraar betere vacatureteksten schrijven en publiceert ze met één druk op de knop naar de voor jou interessante (social media) kanalen.

 

Talentpools opbouwen & de match tussen vraag en aanbod

Je bouwt aan je talentpool en kunt steeds sneller de juiste match tussen vraag en aanbod verkrijgen, waardoor urenlange zoekacties tot het verleden behoren. Je voorziet je kandidaten en klanten van gemak; een duidelijke en overzichtelijke portal waarin men zelf uren kan registeren, wijzigingen kan doorgeven en bijvoorbeeld ook beschikbare professionals kan bekijken.

Heb je met een interne selectie of accordering commissie te maken? Ook die kun je gemakkelijk borgen binnen je systeem.

Kwalitatieve processtappen zetten

Het uiteindelijke doel is eigenlijk voor vrijwel iedereen gelijk: ‘Zo snel mogelijk de juiste processtappen kunnen zetten, uiteraard zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Hierdoor weet je je focus te behouden; werk je aan je candidate experience welke anno 2019 erg belangrijk is. Daarnaast zorg je ook voor een lagere CPH (Cost Per Hire) en een kortere TTH (Time To Hire). Je naamsbekendheid groeit, intern of extern is men tevreden over jouw diensten en je kunt op deze manier sneller excelleren.’

Wat kun je doen met recruitment software?

 • Overzicht behouden binnen je recruitmentproces
 • Op de hoogte blijven van benodigde acties door het inrichten van één of meerdere Workflows
 • Snel en gemakkelijk kandidaten aanmaken, cv’s extraheren en borgen
 • Vacatures handig vullen, zelf of met behulp van extra tooling
 • Vacatures publiceren op intranet en/of je website, social media kanalen en een keur aan jobboards via een Multiposting partner
 • Binnenkomende sollicitanten monitoren
 • Solliciteren gemakkelijker maken door een integratie met ApplywithLinkedIn of het solliciteren via WhatsApp (uniek in Nederland!)
 • Gemakkelijk en snel communiceren met je sollicitanten per mail, SMS of WhatsApp
 • Dossiers opbouwen van deze gedane communicatie
 • Alle data AVG verantwoord verwerken
 • Salesprocessen en contactmomenten met je klanten waarborgen (CRM functionaliteit)
 • Makkelijk matchen, selecteren en benaderen van meerdere personen tegelijkertijd
 • Zorgdragen voor uniforme aanbiedingen waar we de mogelijkheid bieden automatisch cv’s te converteren naar jouw huisstijl
 • Gemakkelijk communiceren met je collega’s, kandidaten en klanten
 • Je kandidaten en klanten toegang geven tot een beveiligde portal voorzien van jouw bedrijfsnaam en logo waar zij onder andere uren digitaal kunnen registreren en accorderen. Ook kunnen ze kandidaten bekijken, interesse tonen of wijzigingen in hun NAW gegevens doorvoeren
 • Door middel van templates deze geaccordeerde uren eenvoudig doorzetten naar je facturatie -en verloningssysteem
 • Koppelingen leggen met je Personeels Registratie systeem
 • Rapportages draaien over de door jou gewenste onderwerpen
 • Inzicht krijgen in je resultaten
 • Werken aan je online zichtbaarheid
 • Facturen uitdraaien welke gevoed worden door bijvoorbeeld gewerkte uren of een ingevulde sales-regel

Soorten Recruitment Software

Welke soorten recruitment software bieden we aan?

 • Corporate software

  Yellow Yard is onder andere gespecialiseerd binnen de corporate markt. Denk hierbij aan (semi) overheid, zorginstellingen, gemeentelijke instellingen en grote organisaties binnen profit en non-profit. Ook voor werkgevers is corporate recruitment software essentieel. Samen met onze klant kijken we naar de beste en meest aansluitende inrichting van het systeem, zodat men snel aan de slag kan met het verbeteren van het recruitmentproces. We ontwikkelen zelf werkenbij-sites welke volledig aansluiten op de bestaande website en ontzorgen onze klanten zo goed mogelijk tijdens de implementatie en livegang. Door onze jarenlange ervaring zijn we een serieuze sparringpartner op het gebied van corporate recruitment software.

 • Werving en selectie software

  Binnen de werving- en selectiebranche is recruitment software essentieel. Met de werving- en selectie software van Yellow Yard kun je sneller en effectiever matchen tussen je vacature en kandidaat. Yellow Yard biedt onder andere een salesmodule, uitgebreid zoeken en matchen, snel en uniform aanbieden van kandidaten en monitoring van je processen.

 • Software voor uitzendbureaus

  Yellow Yard stelt medewerkers en klanten tevreden met software voor uitzendbureaus. Koppelingen met je boekhoudsystemen of verloningssystemen zijn uiteraard mogelijk. Werk je met arbeidsmigranten? We hebben een wagenpark, huisvesting en bijvoorbeeld een materiaal-uitleen module beschikbaar! Kandidaten vullen makkelijk online hun urenbriefjes in zodat jij snel over kunt gaan tot uitbetaling en facturatie.

 • Software voor detachering

  Yellow Yard brengt klanten, (interne)medewerkers, recruiters en consultants samen in specifieke detachering software. Dit gebruiksvriendelijke recruitment systeem maakt onder andere digitale accordering en portals voor klant en medewerker mogelijk. Rapporteer op gedraaide projecten, plan gemakkelijk een Skype afspraak in met je klant of monitor je interne sales-funnel.

De voordelen van recruitment software

Het gebruik van de juiste recruitment software brengt vele voordelen met zich mee, onder andere:

 • Tijdswinst behalen
 • Betere en snellere match tussen vacature en kandidaat verkrijgen
 • Wervingsprocessen optimaliseren
 • Positieve klantervaring stimuleren
 • Positieve kandidaatervaring stimuleren
 • Mogelijkheid tot het koppelen van externe systemen
 • Overzicht creëren
 • Meer plezier in je werk verkrijgen
 • Meer geslaagde plaatsingen verkrijgen
 • Rust in je dagelijkse werk brengen

Recruitment software vergelijken

Er zijn veel verschillende soorten aanbieders van recruitment software op de Nederlandse markt. Van eenvoudige pakketten tot specifieke wensen: alles is mogelijk. Veel aanbieders in de markt bieden overlappende diensten of producten aan. Echter kan er een wezenlijk verschil zitten in de uitvoering. Wij adviseren geïnteresseerden vaak om zelf goed na te denken over wat men wil. Wat is er noodzakelijk en wat zou prettig zijn? Deze informatie kun je samenvatten in een plan van aanpak of RFI (Request for Information). Met deze RFI onder je arm kun je gemakkelijk bij verschillende leveranciers te kennen geven waar jouw nieuwe softwarepakket aan moet voldoen. Besluit voor jezelf hoe belangrijk het is dat er aan deze punten kan worden voldaan.

Prijzen vergelijken

Ook de prijzen lopen vaak uit een; kies je voor de goedkoopste optie? Verwacht dan geen maatwerk inrichting. Ben je bereid meer te betalen? Wees dan ook kritisch op wat je voor je geld krijgt.

Overige zaken

Maar, daar stopt de oriëntatie niet! Kijk naast de gewenste functionaliteiten ook naar zaken als support (kosteloos of betaald en hoe zit het met de bereikbaarheid?), innovatie, software in eigen beheer of via onderaanbieders en de beveiliging van je data. Google op klant-ervaringen en wees kritisch op referentie checks.

Data meeverhuizen

Tot slot; stap je over van leverancier en wil je data meeverhuizen? Dit kan een lastig punt zijn. Controleer goed of de migratie naar tevredenheid uitgevoerd kan worden door in je onderhandelingen een test-import mee te nemen.

Standaard software implementatie

Onder standaard software rekenen we bij Yellow Yard een standaard inrichting zonder maatwerk, extra wensen, noodzakelijke imports, website ontwikkeling en/of consultancy. Standaard accounts kunnen over het algemeen binnen 4 weken worden ingericht.

Maatwerk software implementatie

Wil je veel data importeren, een nieuwe recruitmentsite opzetten of heb je andere wensen die niet binnen het standaard pakket vallen? Dan spreken we van een maatwerk implementatie. Belangrijk hierbij is dat we jouw wensen en onze mogelijkheden goed op elkaar afstemmen. Door onze transparante werkwijze informeren we je uiteraard duidelijk en op voorhand van de eventuele extra kosten. Maatwerk accounts kennen een gemiddelde doorlooptijd van 6 tot 8 weken tot livegang.

Recruitment Software Koppelen

Recruitment software koppelen met externe systemen

Eén van de voordelen van een recruitmentsysteem is de mogelijkheid om koppelingen met diverse programma’s of andere systemen te maken. Hierbij kun je denken aan boekhoudsystemen, verloningssoftware, Skype of MailChimp. Al deze koppelingen zorgen ervoor dat je nog efficiënter kunt werken. Yellow Yard heeft een integratie met o.a:

 • InGoedeBanen.nl
 • WhatsApp
 • RecruitmentTechnologies
 • Skype
 • Mailchimp
 • Spryng SMS diensten
 • AFAS
 • The Intelligence Group
 • Vonq
 • Facebook, Twitter en Linkedin
 • E-mail en agenda

Wat is mijn investering?

De meest gestelde vraag wat betreft recruitment software is: “Wat kost dat nou?” Yellow Yard hanteert een aantal standaard en een aantal maatwerk-afhankelijke prijzen. Omdat het belangrijk is te weten wat je precies wilt binnen je nieuwe recruitment software systeem, gaan we graag met je in gesprek om vervolgens een prijsopgave te kunnen doen.

De verschillen in prijs zitten onder andere in de soorten inlogs, implementatie en de grootte van accounts. Zo kun je al vanaf € 79,- per maand met ons systeem werken (op basis van één gebruiker en een standaard licentie). Voor deze prijzen profiteer je van de vele voordelen van recruitment software, kun je diverse koppelingen maken en gaan jouw processen efficiënter en beter werken. Wil je weten op welk bedrag je precies uitkomt? Neem contact met ons op en maak je wensen kenbaar. Samen kijken we dan naar de meest optimale inrichting en licentie-structuur.

Tot slot

We verwachten je met dit artikel inzicht te hebben gegeven in de wereld van recruitment software. Onze software, maar ook die van andere aanbieders, is te uitgebreid om in één artikel samen te vatten. Vaak bemerken we dat het helpt om ‘beeld bij het verhaal’ te krijgen; mocht je daarom geïnteresseerd zijn in wat Yellow Yard jou als recruiter kan bieden, schroom dan niet om ons te contacten. We plannen graag een online of face-to-face afspraak met je in om je inzage te geven in ons systeem. Ook het ontvangen van een demo van onze software is uiteraard mogelijk. Mocht je andere vragen hebben of gewoon eens vrijblijvend kennis willen maken mag dat natuurlijk ook!

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

  Recommended Posts
  Joost mag het wetenYellow Yard Sneak peek Next! mei 2019