Productupdates in Februari

Leestijd: ongeveer 3 minuten

De afgelopen weken hebben we weer verschillende productupdates voor je klaargezet. In dit blog lees je meer over wat er veranderd is. Heb je onze eerdere updates ook al gelezen? In december hebben we ook twee verzamelblogs gepubliceerd: Fijne feestdagen: nieuwe features en op naar een spetterend 2024 + End of Year updates en: welkom Gemeente Haarlem!

Beheren van vacatureteksten

Het beheren van vacatureteksten wordt nog makkelijker en flexibeler. Vanaf nu hebben zowel onze supportmedewerkers als onze klanten zelf de mogelijkheid om velden in vacatureteksten in- en uit te schakelen en de volgorde ervan aan te passen. Deze aanpassingen worden automatisch doorgevoerd in de tekstsjablonen, inclusief de alternatieve vacatureteksten (indien deze functie is ingeschakeld).

Wanneer velden die verborgen zijn toch inhoud bevatten, wordt dit duidelijk gemaakt met een waarschuwingsmelding en rode labels. Gebruikers hebben dan de optie om deze velden alsnog te verwijderen. Dit zorgt voor meer controle en transparantie in het beheerproces.

Daarnaast introduceren we de optie om aanpasbare titels te creëren voor nog meer personalisatie. Voor nu is deze functie alleen beschikbaar in de vacatureteksten zelf en worden ze nog niet ondersteund in sjablonen of via sjabloonitems. Echter, deze aanpasbare titels worden wel meegenomen in de website feed.

Update AFAS integratie

We hebben een belangrijke verbetering in onze integratie met AFAS doorgevoerd, die het proces van sollicitatiebeheer verder stroomlijnt. Deze nieuwe functie biedt gebruikers de mogelijkheid om specifieke koppelingstatussen in te stellen nadat een sollicitatie succesvol is doorgestuurd naar het personeelssysteem van AFAS. Dit zorgt voor een helder en georganiseerd overzicht van de voortgang van elke kandidaat.

Bovendien hebben we een extra functionaliteit toegevoegd voor het geval het doorzetten van een sollicitatie naar AFAS niet succesvol verloopt. Gebruikers kunnen nu een ‘error-status’ toewijzen. Deze functie biedt waardevolle inzichten in eventuele knelpunten of problemen binnen het doorzettingsproces, waardoor gebruikers snel en efficiënt kunnen reageren om eventuele issues op te lossen.

CV Feedback: voorstellen aan meerdere contactpersonen

Met de CV Feedback module van Yellow Yard, kun je klanten een CV sturen en hier ook meteen feedback op krijgen. Dit versnelt het selectie proces en zorgt voor heldere resultaten in een mooi overzichtelijk scherm. Onze gebruikers kunnen nu in het gedeelte ‘Instellingen – CV Feedback’ een specifiek e-mailsjabloon selecteren om kandidaten aan meerdere contactpersonen voor te stellen.

Zodra een sjabloon is geselecteerd, verschijnt er een nieuw icoon bij de kandidaat, genaamd ‘Voorstellen’. Door op dit icoon te klikken, worden gebruikers naar onze e-mailmodule geleid. Hier kunnen zij gemakkelijk de e-mailadressen van de te benaderen contactpersonen invoeren. Bovendien biedt deze functie de mogelijkheid om mailgroepen te gebruiken, wat het proces van het delen van informatie verder vereenvoudigt.


Het is belangrijk om te weten dat deze functie gebruikmaakt van de normale e-mailroute. Dit betekent dat de communicatie niet via bulkmail of geplande mails verloopt. Dit biedt een persoonlijke en directe manier van communiceren, wat bijdraagt aan een effectiever feedbackproces.

Workflow-actie ‘Opstellen document’

Deze innovatieve functie biedt gebruikers de mogelijkheid om bij specifieke triggers, zoals de ‘Wijzig status koppeling’, automatisch een actie in te stellen om documenten op te stellen.

Wanneer deze actie is ingesteld, verschijnt er een link waarmee gebruikers direct het gewenste document kunnen creëren. Deze functie maakt gebruik van onze document-sjablonen, wat een naadloze en geïntegreerde ervaring biedt, los van de documenten in de e-mailmodule.

Een praktisch voorbeeld van deze nieuwe functionaliteit is dat bij een wijziging in de status van een koppeling naar ‘Aangenomen’, gebruikers automatisch een overeenkomst kunnen opstellen met het bijbehorende documentsjabloon. Bovendien is deze functie gekoppeld aan Stiply voor digitale ondertekening, waardoor het gehele proces van documentcreatie tot ondertekening gestroomlijnd wordt.

Heb je vragen over één van deze updates? Schiet gerust een support ticket in via je Yellow Yard omgeving.

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

    Recent Posts