Tweaks van Gijs – Vacatureteksten

Leestijd: ongeveer 2 minuten

Iedere maand deelt onze developer Gijs zijn favoriete Yellow Yard ’tweaks’. Aanpassingen die jij als gebruiker zelf kunt doen om jouw ervaring met Yellow Yard net iets leuker, sneller of slimmer te maken.

De tweak van deze maand:

Vacature teksten importeren

“Vrijwel elke dag zijn onze klanten bezig met het opstellen van nieuwe vacatures. Al is elke vacature uniek, er zijn altijd overeenkomsten en standaarden die terugkomen. Door gebruik te maken van de importeer-functie is het eenvoudig om bestaande vacatureteksten te kopiëren naar een andere vacature. Zo kan je nog sneller je vacatures opmaken binnen Yellow Yard. Dat gaat toch een stuk sneller dan knippen en plakken uit andere bestanden.

Hoe doe je dat dan?

Als je in het tabblad van de vacatureteksten van een vacature bent, zie je tussen de icoontjes boven de tabbladen het onderstaande icoontje met de tekst “importeren”.

Er verschijnt dan een pop-up met een aantal opties. De eerste is Naam sjabloon. Hier kun je een sjabloon kiezen die door een ‘admin’-gebruiker is opgesteld. Admin-gebruiker: Dit kan jij instellen in Instellingen > Vacatureteksten.

De tweede optie is Vacature. In het veld ‘Zoeken’ kun je naar een bestaande vacature zoeken. In het voorbeeld hieronder heb ik gezocht naar ‘Demo’ om onze demo-vacature op te roepen. Als ik vervolgens op ‘Teksten importeren’ druk, zal de tekst van de betreffende vacature worden overgenomen in de tekstvelden van de nieuwe vacature.

Voor de admin-gebruikers is het dus mogelijk om sjablonen aan te maken. Het voordeel van sjablonen ten opzichte van bestaande vacatureteksten kopiëren is dat je specifieke informatie kan weglaten.

Succes!”

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

    Recent Posts