Massale imports: Linkedin-profielen met één klik toegevoegd aan Yellow Yard!

Leestijd: ongeveer 2 minuten

Vorige week hebben we jullie al een mooi cadeau gegeven met de Whatsapp-integratie. Voor de late Sinterklaas- of vroege Kerst-liefhebbers onder jullie hebben we ook deze week een mooi cadeau. Vanaf vandaag kunnen jullie in Yellow Yard gebruikmaken van een gloednieuwe tool: Linkedin-imports!

Jij bent waarschijnlijk dagelijks in de weer met Linkedin! Misschien heb je zelfs geïnvesteerd in de Talent Solutions om die moeilijk te benaderen kandidaten net iets eerder te vinden. Alles draait tenslotte om snelheid en kennis in onze branche. Het snel kunnen verwerken van alle data van een potentiële kandidaat is dan ook een enorm voordeel. Daarom hadden wij in het verleden een directe koppeling aangelegd met Linkedin om die informatie zo snel mogelijk in je favoriete ATS te krijgen. Tot medio 2016 was dit geen enkel probleem. Met de overname van Linkedin door Microsoft is dit niet langer toegestaan. Dat stelde ons voor een belangrijke keuze: gaan wij onze klanten teleurstellen of doen wij ons uiterste best om een andere oplossing te vinden die wel voldoet aan de regels van Linkedin? Als je ons een beetje kent, begrijp je dat wij voor het laatste hebben gekozen! En ziedaar het tweede cadeau van Yellow Yard voor jou in deze feestmaand: massa-import voor Linkedin-profielen!

Helemaal geweldig, natuurlijk! Maar hoe werkt het dan?

Het begint allemaal natuurlijk in Linkedin. Als je een profiel hebt gevonden waar je interesse in hebt, klik je op   of  .
Vervolgens kies je voor de optie Save to PDF en wordt het profiel opgeslagen op jouw PC of laptop.


Als het profiel is gedownload, ga je verder op zoek en download je alle interessante profielen de jij graag wilt toevoegen aan Yellow Yard.

Vervolgens ga je door naar Yellow Yard. In Yellow Yard ga je naar ‘Kandidaten’.
Onder kandidaten zie je vanaf vandaag het volgende tabblad: 

Als je hierop klikt, kom je terecht bij de importmodule. Sleep of selecteer de Linkedin-bestanden die je in PDF-format hebt gedownload in het sleepvak. Vervolgens controleert het systeem of alle bestanden correct verwerkt kunnen worden. Je krijgt nu de kans om eventueel een laatste wijziging door te voeren voordat je de profielen importeert.
Als alles naar wens is, klik je op de knop .

Alle bestanden worden toegevoegd aan nieuwe kandidaat-profielen en jij hebt direct alle gegevens van jouw mensen voorhanden in Yellow Yard. Klaar om gekoppeld te worden aan vacatures en voor te stellen aan jouw klanten!

Wij verwachten dat je in het komende jaar veel plezier zult hebben van deze nieuwe feature. Wij wensen jou dan ook alvast hele fijne kerstdagen en veel succes in het komende jaar toe.

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

    Recent Posts
    Joost mag het weten