Joost mag het weten #12

Leestijd: ongeveer 2 minuten

Vanochtend was het weer zover: ‘I need coffee!’. Mijn ochtendritueel met het ontbijtjournaal en een bakje koffie verliep net als gewoonlijk, maar een tweede bakje had ik vanochtend echt wel even nodig. Soms heb je dat. Nadat ik mijn eerste bakje thuis had opgedronken, haastte ik me naar kantoor voor meer. Tot mijn grote vreugde had collega Johan Roel brownies meegenomen. Die gingen er wel in!

Joost mag het weten #12En dan taart

Toen ik even later werd verrast door een bezorger kon mijn dag al helemaal niet meer stuk: er werd een overheerlijke slagroomtaart bezorgd, geadresseerd aan mij. Daar vrolijkte ik natuurlijk enorm van op! Ook de sfeer op kantoor kreeg een grote boost, want sharing is caring, toch? Wat kan een mens toch gelukkig worden van een goed stuk taart. Waar ik deze slagroomtaart aan te danken had? Het was een taart van een klant die ik gisteren aan de lijn had. Hij wilde me bedanken voor mijn hulp en geduld, omdat ik hem goed had geholpen met een koppeling van verschillende jobboards. Samen met de klant heb ik gekeken naar het optimaal weergeven van vacatures op LinkedIn en Indeed. En dat zorgde voor een positief resultaa(r)t!

Vacaturenieuws in het ontbijtjournaal

Wat me deze dag nog meer bezighield naast dat vele lekkers, was het nieuws over het stijgend aantal vacatures wat maar niet ingevuld wordt bij veel bedrijven.

Ondanks dat dit voor veel organisaties geen goed nieuws is, doet dit mij wel deugd. Wij als recruitment software organisatie schieten graag te hulp om de vele vacatures te publiceren en te vullen. Wij zorgen voor koppelingen vanuit Yellow Yard naar onder andere InGoedeBanen.nl en RecruitAnywhere. Ik krijg in deze periode gemiddeld ook meer vragen over online vacatures, dus help ik graag mee met het correct doorplaatsen ervan.

Nieuw product voor interim recruiters

Los van het voeden van onze magen met stukjes taart en juicy trends en ontwikkelingen zijn we ook bezig met het ontwikkelen van een nieuw product voor interim recruiters. Hoe en wat: dat houd ik nog even voor me, maar natuurlijk blijven we doorontwikkelen om onze marktpositie in recruitmentland te behouden en te versterken.

Dit was het weer voor nu! Houd je ons ondertussen in de gaten op Facebook en LinkedIn? Daar houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen rondom Yellow Yard. Mis ook vooral onze maandelijkse nieuwsbrief niet. Daar kun je je via onze website voor inschrijven.


Tot tickens!

Interessant artikel? Deel dit blog:

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

Recommended Posts
5 trends in recruitment