Joost mag het weten #21

Leestijd: ongeveer 2 minuten

Het is weer zover: ik praat je in mijn maandelijkse blog bij over mijn avonturen op en om support. Deze maand: tropische en trieste temperaturen, sportief ontspannen avonturen en uiteraard deelt mijn geliefde collega Dennis zijn kennis. Ben je benieuwd? Top. Lees dan snel verder! 

Zomerse temperaturen

Op het moment van schrijven tikt de regen tegen het raam van ons kantoor in Groningen en is het slechts 17 graden. Niet bepaald zomers te noemen, maar wel even prettig na de warme periode van de afgelopen tijd. Op kantoor steeg het kwik toen naar 26 graden, dus dat was zeker even zweten! Met ventilatoren en liters koud water hebben we het overleefd; op naar de volgende hittegolf! Naast de stijging van de temperatuur bemerkten we ook een stijging in het aantal binnenkomende tickets; juni 2019 is één van onze drukste maanden ooit gebleken.

Sportief ontspannen

Naast alle werkdrukte doe ik mijn best om een beetje fit te blijven. Zoals je weet doe ik dat onder andere voor een van mijn hobby’s: motorracen. Ik sta namelijk 3e in het NK Rookies 600cc klassement. Niet verkeerd toch? Wanneer je mij eens in actie wilt zien heb je geluk: bekijk hier hoe ik met 180 km per uur door de bocht ga! 

Een van mijn andere hobby’s, mountainbiken, helpt goed bij het voorbereiden op zo’n wedstrijd. Onlangs heb ik een kleine 60 km ATB toerrit door Groningen, Drenthe en Friesland meegereden. De natuur is daar prachtig en tevens was het goed voor mijn beenspieren. Het zorgde er wel voor dat ik de volgende dag amper de trap op kon komen van de spierpijn, wat uiteraard door mijn collegae werd opgemerkt en uitgebuit 😉.

Dennis deelt Kennis

Om je database AVG-proof te houden, kent Yellow Yard een aantal handige features. Het versturen van een mail en/of WhatsApp bericht om je kandidaat om toestemming te vragen is hier één van. Ook na het geven van een akkoord is het belangrijk de akkoordvraag te herhalen op het moment dat de bewaartermijn bijna afloopt. Je kunt hier nu een apart e-mailsjabloon voor opstellen en instellen, zodat de AVG reminder e-mail voorzien is van je eigen stijl. Het enige wat je hiervoor moet doen is het veld ‘Link naar privacy formulier’ in een sjabloon plaatsen met bijgaande tekst. Vervolgens kun je het nieuwe sjabloon kiezen via Instellingen > Privacy > Instellingen > ‘Mailsjabloon (automatische e-mail voor het vernieuwen van het akkoord). Zo blijft je kandidaten database correct conform de AVG! 

Geniet van deze zomermaand en laten we hopen op prettige temperaturen. Tot tickens!

 

Interessant artikel? Deel dit blog:
Recommended Posts
Joost mag het wetenJoost mag het weten