Recruitment in 2021? Yellow Yard blijft naast je staan met een super aanbieding!

Leestijd: ongeveer 4 minuten

 

Terwijl de feestdagen in snel tempo dichterbij komen en Nederland nog steeds gebukt gaat onder de consequenties van Covid-19 zien we dat veel klanten alvast vooruit kijken naar het volgende (recruitment) jaar.
Maar, zoals we eerder al schreven; regeren is vooruitzien. Ook in deze onzekere tijd. Benieuwd hoe wij je daarbij kunnen helpen? Lees snel verder!

 

Consistentie versus cowboys

Waar recruitment Nederland de afgelopen jaren soms grote pieken en diepe dalen kende en de ontwikkelingen ons om de oren vlogen; het toverwoord voor 2021 is consistentie.

Zorgen dat je interne processen, je inkoop, je verkoop en je recruitment marketing op één lijn liggen met elkaar zorgt voor rust en overzicht.Onze economie staat fors onder druk dus is het in de komende maanden is het verstandig om vooral de focus te houden op het versterken van je organisatie.

Lopen je processen op rolletjes, is je team blij en gelukkig, kun je wellicht nog zaken verbeteren in je klantcontact of merk je dat kandidaten afhaken voordat je ze kunt plaatsen? Zomaar wat voorbeelden die ervoor kunnen zorgen dat er storingen optreden welke je bedrijfsresultaat niet ten goede komen.
Echter, werk je met de juiste ATS dan blijf je dit soort problemen gelukkig voor.

Online zichtbaarheid en marketing

Google for Jobs heeft dit jaar zijn intrede gedaan in Nederland en niet onverdienstelijk.

Des te belangrijker is het om ervoor te zorgen dat je creatief omgaat met je vacatureteksten.
In de praktijk merk je dat dit zijn vruchten afwerpt op meerdere vlakken; niet alleen ben je beter vindbaar, ook zijn sollicitanten eerder geneigd te solliciteren.
Voortekst heeft afgelopen jaar een heel nuttig artikel gepubliceerd waar menig recruiter iets aan heeft gehad.

2020/2021 is ook de periode waarin de latent werkzoekende langer latent blijft; onderzoeken wijzen uit dat het soms tot 3 keer vaker nodig is een kandidaat te ‘triggeren’ voordat deze besluit te solliciteren/contact op te nemen. Dit wetende is online zichtbaarheid van je merk en/of je vacatures dus cruciaal. Zonder je doelgroep te vermoeien moet je er wel voor zorgen dat men niet meer ‘om je heen kan’. Een precair evenwicht maar, eenmaal gevonden creëert het een voorkeurspositie.

Betrouwbare leveranciers

Denk je alles goed op de rit te hebben en dan komt er een bericht binnen van één van je leveranciers dat het niet goed gaat bij ze. Een faillissement, overname of een andere gebeurtenis welke een hoop onrust geeft.
Een situatie die jou als ondernemer of bedrijfseigenaar vaak indirect, maar daardoor niet minder, treft.

Iedereen is uiteindelijk in meer of mindere mate afhankelijk van een ander als het gaat om automatisering, je ATS,  website ontwikkeling en beheer of bijvoorbeeld verloning of facturatie stromen.
Je moet er van op aan kunnen dat de leveranciers waarmee je samenwerkt jouw belang voorop stellen. Geen grappen en geen verrassingen.
In Nederland is de ATS markt er één die steeds meer verdeeldheid kent. Klanten worden nummers, iedere piep en zucht kent zijn eigen offerte, een slecht (of helemaal niet) Nederlands sprekende helpdesk, websites tegen woekerprijzen die uiteindelijk niets doen voor je vindbaarheid en zo kunnen we nog wel wat voorbeelden verzinnen.
Ontzettend zonde, onnodige hoofdpijn veroorzakers en gelukkig kan het ook anders.

Yellow Yard blijft in 2021 naast je staan

Dit artikel is naast informatief natuurlijk ook bedoeld om jou te verleiden eens naar de recruitment software van Yellow Yard te laten kijken.
Onze klanten zijn blij met ons en daar zijn we trots op!

We zijn met onze nuchtere Groningse kijk op recruitment continu bezig om onze software te perfectioneren.
Daarnaast kijken we met je mee, we gaan naast je staan en we denken in oplossingen mocht er eens een probleem ontstaan.
We zijn betrouwbaar, spreken allemaal Nederlands (met soms een Gronings accent) en bij ons betaal je uitsluitend voor dat wat je gebruikt.
Geen adders. Geen dubbele agenda’s. Ooh, en we bouwen te gekke recruitment sites.

 Aanbiedinkje wel!

Om jou nou ook vol vertrouwen 2021 in te laten gaan, samen met een leverancier die je wél kunt vertrouwen, hebben we een leuke deal voor je.

Indien je voor 15 januari 2021 akkoord geeft op een Yellow Yard account dan krijg je hier geheel kosteloos een recruitmentwebsite bij welke niet alleen Google for Jobs proof is maar ook SEO technisch goed is opgebouwd. Aan deze actie hangen een aantal voorwaarden, deze bespreken we graag met je.
Heb je al een goede website? Geen probleem, dan verrekenen we de korting in je implementatie fee.

Op deze wijze weet je in ieder geval zeker dat je komend jaar goed vindbaar bent, een hippe uitstraling hebt, je processen veilig en AVG compliant kunt laten verlopen én gewoon even kunt bellen als je iets niet snapt.

Begrijpelijk dat je nu heel erg enthousiast begint te worden; hou dit vast en neem contact met ons op!

 

Interessant artikel? Deel dit blog:

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

Recommended Posts