Zomer update: diverse nieuwe features voor jouw ATS

Leestijd: ongeveer 4 minuten

Meerdere keren per jaar brengen we je, wat wij noemen, major updates: grote aanpassingen aan een module of zelfs een hele nieuwe module. Voorbeelden hiervan zijn de recente implementatie van UTM-codes  en de directe integratie met jobboards als Monsterboard, Talent.com en Indeed. Daarnaast implementeren we geregeld kleinere features: kleine tweaks op detailniveau in de applicatie.

We hebben geluisterd naar de feedback van onze gebruikers en hebben enkele handige nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd aan Yellow Yard. In dit artikel zullen we een overzicht geven van deze nieuwe updates en hoe ze het wervingsproces nog efficiënter maken.

Nieuwe features in de rapportage module

We hebben goed geluisterd naar de feedback van onze klanten en zijn verheugd om enkele van de meest gevraagde verbeteringen aan te kondigen in onze rapportagemodule:

 1. Een van de belangrijkste toevoegingen is de weergave van de totalen in de verschillende blokken van de rapportagemodule. We hebben geluisterd naar deze vraag en hebben nu zowel rij- als kolomtotalen toegevoegd waar relevant. Dit stelt onze klanten in staat om bijvoorbeeld de totalen van ‘Nieuwe kandidaten per kanaal’ te bekijken en analyseren, waardoor ze een beter overzicht hebben van hun wervingsinspanningen.
 2. Binnen de rapportagemodule is het nu ook mogelijk om koppeling blokken (sollicitaties) onder te verdelen per vacature. Dit biedt onze klanten een gedetailleerder inzicht in het aantal sollicitaties per vacature, waardoor ze beter kunnen begrijpen welke vacatures het meest aantrekkelijk zijn voor kandidaten.
 3. Last but not least hebben we een speciale maatwerkfunctie toegevoegd waarmee rapportages kunnen worden uitgevoerd op een extra veld. Wanneer je custom velden hebt gedefinieerd in Yellow Yard, kun je hier nu ook rapportages op genereren. Wil je dit gebruiken? Laat ons support team in een ticket weten voor welke extra velden je dit graag wilt.

Job alert als onderdeel van het sollicitatieformulier

Het is nu gemakkelijker voor kandidaten om hun interesse in functies aan te geven, terwijl ze solliciteren naar een specifieke vacature. Door het Job Alert-formulier te integreren in het sollicitatieproces, kunnen werkzoekenden aangeven dat ze op de hoogte willen blijven van toekomstige vacatures die aan hun criteria voldoen. Dit verbetert niet alleen de kandidaat-ervaring, maar biedt ook recruiters de mogelijkheid om een pool van gekwalificeerde kandidaten op te bouwen voor toekomstige posities.

Wil je het job alert formulier integreren in het sollicitatieproces? Maak een ticket aan zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Geplande e-mails: geautomatiseerd facturen e-mailen naar klanten

Deze krachtige nieuwe functie stelt je in staat om facturen automatisch te verzenden op vooraf ingestelde tijdstippen. Dit zorgt voor een efficiënter facturatieproces en stelt gebruikers in staat om financiële transacties eenvoudig bij te houden. We werken ook aan verdere updates, waarbij deze functionaliteit beschikbaar zal zijn voor andere soorten mailings, zoals Job Alerts en Remindermails. Zo ben je in staat om gepersonaliseerde communicatie automatisch te verzenden op het juiste moment, waardoor je tijd en moeite bespaart.

Gebruik je de facturatiemodule en wil je facturen automatisch genereren en versturen? Schiet dan een ticket in zodat we je op weg kunnen helpen.

Meer gebruiksgemak in de workflow

Via Instellingen > Workflow, kun je workflow regels bewerken. In het workflow overzicht, dat je vanuit je dashboard vindt, kun je deze aanpassingen in actie zien.

 1. Dynamisch laden van workflow blokken
  Standaard worden de regels nu geladen zodra ze zichtbaar worden op het scherm. Dit betekent dat een workflowobject helemaal onderaan de pagina niet automatisch wordt geladen. Dit zorgt voor een snellere gebruikerservaring en minimaliseert onnodige laadtijden.
 2. Handmatig laden van blokken
  Soms bevat een workflow blok veel resultaten waar je niet altijd direct naar hoeft te kijken. Je kunt nu aangeven dat een blok niet automatisch wordt geladen. In plaats daarvan wordt het blok pas geladen wanneer je erop klikt. Dit is vooral handig wanneer je tijd wilt besparen en alleen specifieke informatie wilt bekijken.
 3. Weergave van workflow blokken aan de linkerkant
  Om het nog overzichtelijker te maken, kun je nu de workflow blok aan de linkerkant van Yellow Yard tonen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld sollicitaties die binnenkomen op elke pagina kunt bekijken zonder dat je van pagina hoeft te wisselen. Met de nieuwe optie ‘Toon aan de linkerkant’ heb je direct toegang tot belangrijke informatie, waar je ook bent in het systeem.
 4. Herladen van specifieke workflowblokken
  Je kunt nu individuele workflowblokken herladen zonder de hele pagina te verversen. Als je wijzigingen hebt aangebracht in een specifiek blok en alleen dat blok wilt bijwerken, kun je eenvoudig op het groene verversknopje klikken. Dit bespaart tijd en maakt het mogelijk om gerichte aanpassingen door te voeren zonder het risico van het verliezen van andere gegevens.
 5. Inhoud van workflowblokken weergeven in de agenda
  Met de nieuwe optie ‘Toon in agenda’ kun je nu de inhoud van workflowblokken direct laten weergeven in de agenda. Dit is bijzonder handig als je belangrijke taken en deadlines wilt synchroniseren met je dagelijkse planning. Je hebt alle benodigde informatie op één plek en kunt efficiënter werken zonder tussen verschillende secties te schakelen.

Deze recente updates in Yellow Yard bieden je een verbeterde gebruikerservaring en stellen je in staat om je wervingsprocessen nog effectiever te beheren. Heb je vragen? Schiet gerust een ticket in, dan helpen we je op weg!

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

  Recent Posts