9 Tips voor het maken van je recruitment doelen in 2024

Leestijd: ongeveer 4 minuten

Het nieuwe jaar staat voor de deur en voor recruiters betekent dit een kans om te reflecteren, te innoveren en nieuwe doelen te stellen. Hieronder vind je negen tips die je als inspiratie kunt gebruiken om je recruitmentinspanningen in 2024 te optimaliseren.

Focus op skills

In plaats van je te laten leiden door traditionele criteria, kun je je op de specifieke vaardigheden richten die cruciaal zijn voor succes op de werkplek. Identificeer de kernelementen die nodig zijn voor elke functie en ontwikkel een wervingsproces dat gericht is op het vinden van kandidaten met deze vaardigheden. Zo creëer je een team dat niet alleen over de juiste ervaring beschikt, maar ook de benodigde competenties bezit.

Werk samen met Marketing aan je employer brand

Je employer brand is de sleutel tot het aantrekken van topkandidaten. Werk nauw samen met je marketingteam om een aantrekkelijk, authentiek verhaal over je bedrijf te creëren en te verspreiden.

Communiceer niet alleen wat je doet, maar ook waarom je het doet. Een sterk employer brand trekt niet alleen talent aan, maar behoudt het ook op de lange termijn. Yellow Yard is niet alleen geïntegreerd met honderden werkenbij websites, we ontwerpen en maken ze ook voor onze opdrachtgevers.

Onderhoud relaties met je runner-ups

Kandidaten die je niet direct aanneemt, kunnen op een later moment van waarde zijn voor je organisatie. Bouw relaties op met kandidaten die weliswaar niet zijn gekozen voor een bepaalde functie maar wel potentieel hebben. Houd hen op de hoogte van toekomstige kansen en blijf contact onderhouden. Deze ‘runner-ups’ kunnen op termijn van onschatbare waarde blijken te zijn. In Yellow Yard kun je gemakkelijk talentenpools maken en beheren, job alerts configureren en met je doelgroep communiceren via e-mail, Whatsapp en  SMS.

Diversifieer je pipeline

Een diverse werkomgeving brengt innovatie en creativiteit met zich mee. Actief streven naar diversiteit in je kandidatenpipeline versterkt niet alleen je bedrijfscultuur maar brengt ook verschillende perspectieven naar voren. Implementeer inclusieve wervingspraktijken en zoek actief naar kandidaten met verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven.

Verfijn je Employee Referral Programma

Medewerkers zijn een waardevolle bron voor het aantrekken van talent. Verbeter je referral-programma door duidelijke communicatie, aantrekkelijke beloningen en een gestroomlijnd proces. Moedig medewerkers aan om talentvolle mensen binnen hun netwerk aan te dragen en erken hun bijdragen op passende wijze. Benieuwd naar de mogelijkheden die Yellow Yard biedt om je referral programma te ondersteunen? Neem even contact met ons op via een ticket!

Versimpel je administratie

Verminder de last van repetitieve administratieve taken door automatisering te integreren in je wervingsproces. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie, maar stelt je ook in staat om meer tijd te besteden aan strategische taken zoals het opbouwen van relaties met kandidaten en het verbeteren van je employer brand.

Zorg voor consistente communicatie met kandidaten

Een gebrek aan communicatie kan het enthousiasme van kandidaten verminderen. Zorg voor een gestructureerd communicatieproces gedurende het hele wervingsproces. Houd kandidaten op de hoogte van hun status, geef duidelijke informatie over verwachtingen en reageer tijdig op vragen. Een transparante en consistente communicatie versterkt de kandidatenervaring. Met Yellow Yard stroomlijn je je communicatie met een uniforme lay-out, e-mail sjablonen en geautomatiseerde en gestandaardiseerde berichten.

Betrek je klanten als recruiting partners

Je opdrachtgevers spelen een cruciale rol in het wervingsproces. Betrek hen actief als partners door het Klant- of Managersportaal van Yellow Yard in te zetten. Zorg ervoor dat ze betrokken zijn bij het formuleren van functie-eisen, het interviewproces en het geven van feedback. Een goede samenwerking tussen recruiters en hiring managers optimaliseert het hele proces.

Ontwikkel en verfijn je kandidaat persona’s

De basis van succesvolle werving ligt in het begrijpen van je doelgroep. Werk samen met teams binnen je organisatie om gedetailleerde kandidaat persona’s te ontwikkelen. Identificeer hun behoeften, uitdagingen en verwachtingen. Deze inzichten vormen de basis voor effectieve wervingscampagnes en -strategieën.

Heroverweeg je key metrics

Werving is meetbaar, maar het meten van de juiste zaken is van essentieel belang. Heroverweeg je key metrics en pas ze aan volgens de veranderende behoeften van je organisatie. Zorg ervoor dat de geselecteerde metrics een nauwkeurig beeld geven van de effectiviteit van je wervingsinspanningen, en pas je strategieën dienovereenkomstig aan. Check ons blog over Recruitment Metrics voor concrete tips.

Met deze doelgerichte strategieën kun je een succesvol en duurzaam wervingsprogramma in 2024 opzetten. Elk doel draagt bij aan het versterken van je wervingsstrategie en het bereiken van je langetermijndoelen. Het is tijd om deze doelen te omarmen en te werken aan een wervingsproces dat niet alleen talent aantrekt, maar ook behoudt en ontwikkelt.

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

    Recent Posts