Google for Jobs, Yellow Yard is er klaar voor!

Leestijd: ongeveer 3 minuten

De recruitmentmarkt in Nederland is in beweging. Dat is een feit. Een grote vernieuwing die er al even aan zit te komen is de lancering van Google for Jobs. Waar op dit moment de jobboard markt nog gedomineerd wordt door Indeed, zou daar komende zomer zomaar eens verandering in kunnen komen. As we speak is Google binnen verschillende Europese landen én binnen Nederland aan het testen. Wil jij dus verzekerd blijven van voldoende sollicitaties? Dan is het zaak om iets met deze kennis te doen. Omdat Yellow Yard graag zijn tijd vooruit is, kunnen wij je mededelen dat wij als één van de eerste ATS leveranciers in Nederland klaar zijn voor de lancering. En jij als Yellow Yard gebruiker profiteert hiervan!

Iedere sollicitant begint bij Google

Kort gezegd komt het neer op het feit dat meer dan 80 procent van de (latent) werkzoekenden zijn of haar zoekactie op Google begint. Op dit moment springt Indeed er vaak bovenuit qua positionering met als gevolg dat veel bureaus en werkgevers Indeed gebruiken als wervingskanaal. Met de lancering van Google for Jobs gaat er echter iets veranderen voor Indeed. Aangezien de techniek achter het Google for Jobs platform anders in elkaar steekt dan de Indeed-strategie, is de verwachting dat beide spelers de eerste tijd zij aan zij zullen optrekken. Echter, de mogelijkheden die Google kent qua technologie en liquiditeit zijn vele malen groter en verder doorontwikkeld. Aannemelijk is het dan ook dat Google uiteindelijk Indeed van de ‘ranking-troon’ binnen de vacature zoekresultaten gaat stoten. Ditzelfde hebben we namelijk ook al zien gebeuren bij Google Shopping.

Reden voor jou om acuut Indeed te laten vallen? Zeker niet, maar je voorbereiden op de toekomst kan geen kwaad. Iets met regeren is vooruitzien. Zorgen dat jouw vacatures en website ‘Google for Jobs proof’ zijn is inspelen op de nieuwe sollicitatie flow én ervoor zorgen dat je straks niet achter de feiten aanloopt.

Wat doet Yellow Yard voor je als ATS?

Om ervoor te zorgen dat jouw vacatures straks goed vindbaar zijn voor Google is het van belang dat er een aantal zaken goed geregeld worden. Hier komt de rol van Yellow Yard om de hoek kijken. Op het technische vlak zorgen wij dat de vacaturedata aan de achterkant te indexeren valt. Hierbij ontzorgen wij je volledig. Sterker nog; is je recruitment of werkenbij-site door Yellow Yard gebouwd? Dan verzorgen wij kosteloos de update naar Google for Jobs voor je. Heb je een website welke door een andere partij is ontwikkeld? Geen zorgen, we bieden je in het geval van een WordPress site een aanvullende plug-in aan. Heeft jouw website met Yellow Yard vacatures een maatwerk XML koppeling? In dat geval leveren we je de juiste documentatie aan en een simpel te volgen stappenplan zodat jouw webbouwer ervoor kan zorgen dat je website ‘Google proof’ wordt. 

Wil je een verbeterslag slaan met je website en hem door Yellow Yard laten opzetten incl. de Google for Jobs functionaliteit? Dan hebben we gedurende de zomermaanden een toffe aanbieding voor je!

Wat moet je zelf doen?

Naast het technische component is er nog iets van belang om klaar te zijn voor Google: je vacatureteksten. Transparantie en sterke SEO teksten zijn van groot belang voor Google. Veel van onze klanten realiseren zich dit al een tijdje en we zien steeds betere vacatureteksten online verschijnen. Echter, nog lang niet iedereen gebruikt functienamen in een titel of benoemt een concreet salaris.
Gebruik maken van onze Vacatureverbeteraar, welke wij in samenwerking met de Intelligence Group aanbieden, kan hier de uitkomst zijn. Vergelijk eenvoudig jouw teksten met honderden andere vergelijkbare vacatures en krijg direct tips & trics aangeboden om je teksten te optimaliseren. Makkelijk gevonden worden door Google is één, maar uiteindelijk draait het toch om die kandidaat die bij het lezen van jouw vacature een warm gevoel krijgt.

Ben jij klaar voor Google for Jobs?

Wil je vooraan staan en er daarmee voor zorgen dat jouw vacatures straks goed zichtbaar zijn binnen Google for Jobs? Wil je daarnaast ook gebruik gaan maken van de leukste recruitmentsoftware van de Benelux? Plan dan een (online) demo in!

 

Interessant artikel? Deel dit blog:

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

Recommended Posts