Zomerupdates: Direct apply in Google, bulkmailings tracken en meer

Leestijd: ongeveer 3 minuten

Traditiegetrouw is de zomer bij Yellow Yard iets rustiger dan de rest van het jaar. De vragen aan onze support specialisten nemen tijdelijk met zo’n 30% af, al wordt dat in september en oktober altijd weer ingehaald. We gebruiken deze periode onder andere voor het verder optimaliseren van de gebruikerservaring. We spreken dagelijks veel gebruikers en krijgen geweldige tips en inzichten die we graag gebruiken om ons product uit te breiden.

Direct apply in Google for Jobs

Google for Jobs rolt in oktober een update uit. Enerzijds is het een aantal beleidsmatige wijzigingen aangaande het opbouwen van vacatureteksten en profielen, zie ook het blog van Google voor meer details. Een interessante update is de optie ‘Direct Apply’. Hiermee kun je aangeven of je een eigen sollicitatieproces hebt (dat heb je als Yellow Yard gebruiker). Zo kan je sollicitatieformulier direct vanuit de Google for Jobs zoekresultaten getoond worden, wat het sollicitatieproces gemakkelijker maakt.

Gebruik je onze WordPress plugin om vacatures op je website te publiceren? Dan is je website klaar voor de Direct apply functionaliteit van Google. Gebruik je niet onze plugin, dan zul je je webbouwer moet vragen dit voor je in te regelen.

Bulkmailings volgen

We versturen dagelijks duizenden e-mails ‘op de achtergrond’ voor onze gebruikers. Dit zijn (vaak transactionele) e-mails die automatisch uitgestuurd worden. Denk aan een verjaardagsmailing richting kandidaten of een verzoek tot het verlengen van de privacyverklaring. We hebben geregeld het verzoek gehad het afleveren van deze e-mails meer inzichtelijk te maken. Yellow Yard gebruikers met administrator rechten kunnen dit vanaf heden inzien op het tabblad ‘Bulkmail’ in de e-mail module.

Mocht een e-mail onverhoopt niet zijn afgeleverd, dan kun je dat vanuit dit tabblad handmatig opnieuw laten versturen.

CV’s bekijken zonder download

Gebruik je Yellow Yard als corporate recruiter bij je werkgever? Dan zet je ongetwijfeld geregeld kandidaten door naar je leidinggevende. Met het oog op privacy hebben we hier een mooie verbetering doorgevoerd. In de managersportal kan een leidinggevende (of een ander lid van de selectiecommissie) voorgeselecteerde kandidaten bekijken en beoordelen. Maar een gedownload CV blijft, afhankelijk van de instellingen van je browser, staan in de downloads map van je PC.

In de managersportal worden CV’s nu getoond ín de browser, zonder dat deze gedownload worden naar de PC. Hiermee zorg je dat er geen kopieën van persoonlijke documenten achterblijven op de PC van de lezer, wel zo veilig!

Gebruik je onze softare als coprorate recruiter en wil je deze mogelijkheid ook inzetten in de managersportal? Schiet dan een ticket en, dan maken we het in orde voor je!

Kleinere updates

Aansluitend zijn de volgende kleinere updates ook doorgevoerd, die je het leven weer net iets gemakkelijker maken:

 • Contact types filteren
  Als administrator kun je contact types verder specificeren via de stamtabellen. Zo kun je aangeven of een bepaald type alleen bij personen, organisaties of allebei zichtbaar dient te zijn. Hiermee kun je bepaalde types alleen gebruiken bij personen en andere types juist bij organisaties.
 • Bijlagen in de facturatie module
  Als Yellow Yard gebruiker ben je natuurlijk bekend met het beheren van bijlagen. Bij kandidaten, vacatures, klanten of ergens anders in onze applicatie. Voor gebruikers van onze facturatiemodule kun je nu ook bijlagen aan een factuur koppelen. Hiermee is de werking gelijk aan die in de sales module: e-mail je de factuur naar (bijvoorbeeld) een klant, dan wordt de bijlage direct toegevoegd aan de e-mail.
 • Zoeken op ‘periode geleden’
  Voor rapportages wordt vaak gefilterd op ‘Datum aanmaak’ in de kandidaten module. Om je hier denkwerk te besparen, hebben we opties toegevoegd om te zoeken in ‘Vorige maand’, ‘Vorig kwartaal’ etc. Scheelt weer een paar muiskliks!

Heb je vragen aan de hand van deze updates? Schiet gerust een ticket in! En had je al meegekregen dat we twee nieuwe medewerkers hebben? Mike en Josh, aangenaam kennis te maken!

 

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

  Recent Posts