Workflow revisited: Hoe onze nieuwe rapportages jou betere inzichten gaan geven

Leestijd: ongeveer 3 minuten

Met de vakantierust achter de rug is begin September een uitgelezen moment onze gebruikers mee te nemen in de ontwikkeling van onze producten. Na onze grootste redesign sinds 2007 en een ensemble aan zomerupdates hebben we een nieuwe omvangrijke update klaar staan. We lanceren allereerst een grote makeover van onze workflow in oktober, om hierna een volledig nieuwe rapportagetool te introduceren.

Workflow 2.0 – flexibiliteit, overzicht en gebruiksgemak

Als Yellow Yard gebruiker ben je vast wel eens met onze stamtabellen in aanraking gekomen: een verzameling lijsten die ten grondslag ligt aan de inrichting van je workflow. De backbone van je Yellow Yard omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld de beschikbare statussen van je vacatures zelf inrichten via de stamtabellen (nieuw, vervuld, on hold etc). De stamtabellen heb je volledig zelf in beheer: maximale flexibiliteit, dus.

Voor de meest gebruikte stamtabellen voegen we een niveau toe, zodat je stamtabellen kunt groeperen. Om door te gaan op ons voorbeeld van vacature statussen, kun je een groep ‘Vervuld’ gebruiken, waaronder je eigen statussen komen te hangen. Bijvoorbeeld ‘Vervuld door ons’, ‘Vervuld door concullega’ en ‘Intern vervuld’.

Dit biedt je veel nieuwe mogelijkheden:

 • Je kunt sneller zoeken op, bijvoorbeeld, alle kandidaten die in gespreksfase zitten (ongeacht of het een 1e of 2e gesprek is).
 • Je kunt overzichten makkelijker lezen omdat je dossiers gegroepeerd kunnen worden op status
 • Je kunt overzichten per status visueel weergeven (hieronder meer)
 • Last but not least: het vormt de basis voor de nieuwe rapportagetool, die we verderop in dit artikel toelichten.

Wanneer je deze nieuwe inrichting gebruikt, kun je van een stamtabel met 15 statussen heel mooi een visuele weergave maken die tóch overzichtelijk is. Maximale flexibiliteit met behoud van overzicht.

Als voorbeeld gebruiken we de status van kandidaten. In het nieuwe overzicht komt dit er als volgt uit te zien:


Visueel overzicht van kandidaten

Kun je net als ons niet wachten dit te gaan gebruiken? Begin oktober wordt dit voor alle Yellow Yard gebruikers uitgerold, houd ons blog in de gaten voor meer nieuws!

Nieuwe rapportages: hand in hand met vernieuwde workflows

De vernieuwde inrichting van je workflow maakt het ook gemakkelijker rapportages uit te draaien. Het grote voordeel van de huidige rapportagetool, module Inzicht, is dat je maximale flexibiliteit hebt bij het bouwen van rapportages. Dit maakt het aan de andere kant soms ook een tikje omslachtig, omdat je wel erg veel kanten op kunt.

Na met veel gebruikers te hebben gespard over rapportagewensen hebben we de nieuwe module vormgegeven. De uitgangspunten hierbij zijn jou als gebruiker flexibiliteit te bieden terwijl we je goeie handvaten geven voor standaard rapportages als time to hire, cost per hire etc.

De grootste verbeteringen op een rijtje:

 • Betere visuele weergave
 • Veel standaard rapportages beschikbaar (van cost per hire en sourcing per wervingskanaal tot sales forecasts en pipeline)
 • Periode vergelijken (deze maand vs. vorige maand)
 • Volledige integratie van de vernieuwde workflow module.

Houd ons blog in de gaten voor meer nieuws over deze ontwikkelingen!

Bonus updates: snel zoeken en e-mail updates

Recent hebben we nog een aantal kleine updates doorgevoerd. Deze staan dus als voor je klaar in jouw Yellow Yard omgeving.

E-mail filteren op gelezen/ongelezen of beantwoord/onbeantwoord

Naast de bestaande zoekfilters kun je je Inbox nu ook filteren op de status gelezen en beantwoord. Een handigheidje om je Inbox op orde te houden:

E-mail reminder in ticketsysteem

Naast de notificaties in Yellow Yard kun je nu ook reminders ontvangen via e-mail. Dit stel je eenvoudig in via Instellingen > Voorkeuren:

Zoekprofielen vanuit snel zoeken

Vanuit de snel zoeken balk bovenin je scherm, kun je nu ook de door jou opgeslagen zoekprofielen inladen. Kleine toevoeging die je weer een aantal muiskliks scheelt:

Vragen over één van deze updates? Schiet gerust een ticket in, of neem contact met ons op!

Interessant artikel? Deel dit blog:
FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailKopieer url

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

  Recent Posts
  Recruitment software: waar zitten de adders onder het gras?