Recruitment software: waar zitten de adders onder het gras?

Leestijd: ongeveer 2 minuten

Wanneer je als ondernemer besluit om recruitment software aan te schaffen zijn de financiën altijd een van de beslispunten. Het gaat om jouw eigen geld, dus wanneer je dit uitgeeft aan de verkeerde zaken voel je dat meteen. Kritisch zijn is dus belangrijk!

What you see is what you get

Wanneer je weet dat je wilt automatiseren omdat de Excel lijsten je teveel worden, is het verstandig om kritisch te kijken naar wát je wilt aanschaffen. Vergelijk het maar eens met internetdaten: je komt op Tinder een knap persoon tegen en je stapt in de auto om 50 kilometer te rijden om diegene te ontmoeten. Dan blijkt diegene ineens toch een stuk minder knap te zijn in het echt. Je bent misleidt. Helaas gebeurt dat in software land ook regelmatig. 

Het is daarom belangrijk om een partij te kiezen met een ‘what you see is what you get’ mentaliteit. Transparantie in wat je krijgt, maar ook in wat je betaald is belangrijk. De communicatie moet goed zijn (korte lijnen) en ook een Nederlandstalige support en een Nederlandstalig developmentteam zijn hierbij prettig. Dutch based, zoals we bij Yellow Yard altijd zeggen! 

Wanneer je weet waar je naar op zoek bent en wat je wilt betalen, kijk je naar de invulling van het systeem. Wat is voor jou cruciaal om goed te kunnen werken? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om offertes te automatiseren? Dan is de Sales module (van Yellow Yard) perfect. Zonder sales namelijk geen recruitment. Is het digitaal accorderen van gewerkte uren van medewerkers iets waar je mee zit en heb je behoefte aan klantenportals? Kies dan voor de accorderen optie. Twijfel je over de inhoud van je vacatureteksten? Dan is de Vacatureverbeteraar de ideale module. Heb je een koppeling nodig met ‘InGoedeBanen.nl’? Of met MailChimp? Het is allemaal mogelijk. 

Flexibiliteit in recruitment

Het aan- of uitzetten van een module is een fluitje van een cent. Het kost weinig tijd en is niet omslachtig. Daarnaast ben je hiermee flexibel in de hoeveelheid gebruikers die van jouw systeem gebruik maken. Bij veel softwaresystemen is het niet mogelijk om tijdens een lopend contract terug te schalen. Bij Yellow Yard krijg je die mogelijkheid eens per jaar wel! Hierdoor kijk je naar wat voor jou het beste is en betaal je nooit teveel. Je wilt natuurlijk het beste rendement voor wat je betaalt.

Support en development

Bij Yellow Yard hebben we ons eigen development- en supportteam in dienst. Zowel het development- als het supportteam werken vanuit de vestiging in Groningen. In Nederland is Yellow Yard uniek wanneer het gaat om het hebben deze structuur. Door ons supportteam hier op locatie te hebben en de korte interne lijnen kunnen we onze support in de basis kosteloos aanbieden. Stel dat er maatwerk gewenst is, dan hanteren we hiervoor scherpe tarieven. Resultaat: what you see is what you get.

Interessant artikel? Deel dit blog:

Plan direct een online demo in!

Benieuwd geworden naar Yellow Yard? Laat je e-mailadres achter voor onze brochure en vraag direct een demo aan!

Recommended Posts
Corporate recruitmentJoost mag het weten